april 2015

mei 2015

7
info en tickets
mei
21:00 uur
donderdag

Floris Kappeyne Trio

Concert

Straight-Ahead Jazz. Het trio, bestaande uit de jonge generatie jazzmuzikanten van Nederland, speelt repertoire van Oscar Peterson en Mccoy Tyner.

Floris Kappeyne begon op jonge leeftijd met piano spelen. Zijn vader liet hem de bas-lijn meespelen van de blues, quatre-mains, en al snel werd duidelijk dat hij zelf ook piano ging spelen. Thuis werd er alleen maar naar jazz muziek geluisterd en toen Floris terug kwam uit Azië, waar hij zes jaar gewoond heeft, begon hij met pianolessen bij jazz-pianist Rembrandt Frerichs. Later stroomde hij door naar Peter Beets en vervolgens naar Tilmar Junius. 

Toen Floris Kappeyne (NL) en Pol Belardi (LUX) elkaar tegenkwamen in de zomer van 2012 klikte het meteen. Ze besloten een trio op te zetten met een drummer en tevens huisgenoot van Pol, Pit Dahm (LUX). Het trio speelt voornamelijk eigen composities van Pol en Floris, aangevuld door een aantal jazzstandards uit de American Songbook en composities van hun jazzhelden. Wat de band onderscheidt van veel andere jazz piano trio's is het gebruik van de elektrische bas-gitaar in plaats van een akoestische contrabas. Mede hierdoor creëert de band een authentieke sound. Eind 2012 won het trio de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours voor jazz, en was te zien op Vrije Geluiden.


Musici

Floris Kappeyne - piano
Bol Pelardi - elektrische bas
Pit Dahm - drums

Locatie

juni 2015